Blenheim

Vanochtend de wekker om 6.50 uur (lijkt wel geen vakantie) en op de hotelkamer ontbeten. We moesten ons al om 8.30 uur melden in Marahou, een plaatsje ca. 20 minuten verderop. Dit plaatsje ligt bij het Abel Tasman National Park. Na verzamelen en de indeling in een groep kregen we instructie voor het kayakken. En werden we in de bijpassende outfit gehesen. Daarna met een busje naar zee. Een kwestie van instappen en gaan. Het was half bewolkt (droog!) en de zee was rustig. De zee is prachtig turquoise van kleur. Net als in de auto was Gerhard de driver en Lesley de navigator (in de kayak zit de navigator voorin). Vanaf 9.30 uur hebben we gepeddeld, samen met 2 gidsen en nog 3 andere stellen. Onderweg gestopt op een strandje, waar de gids koffie en thee ging zetten m.b.v. een gasbrander. Hartstikke leuk natuurlijk. Toen weer verder met de kayak. Onderweg diverse zeehonden gezien, waaronder 1 die zwom, zo’n 10 meter van onze kayak. Waanzinnig! Om 12.15 uur gingen we weer aan land op een afgelegen strandje. De anderen gingen daar lunchen en ’s middags verder kayakken. Wij werden opgehaald met de watertaxi voor onze combo. Onderweg haalden we bij verschillende strandjes mensen op en moesten we een keer overstappen. Daarna voeren we langs Tonga Island, een zeehonden kolonie. We werden om 13.30 uur afgezet bij Onetahuti Beach. Daar hebben we eerst geluncht op het strand. Vervolgens 1,5 uur gewandeld, wij samen en een Amerikaanse. Onderweg prachtig uitzicht over de goudgele strandjes. Om 15.30 uur waren we bij Bark Bay. Waar we werden opgehaald met de watertaxi. Na drie kwartier varen waren we weer in Marahau, waar we overstapten in een kar achter een tractor, die op een zandbank stond. Zo slepen ze je uit zee en ga je met de tractor naar het startpunt.

Om 16.30 uur stapten we in de auto. Na een kleine 3 uur rijden zijn we ingecheckt in een hotel in Blenheim. We hopen dat het weer goed blijft; we gaan morgen in de herkansing voor de walvissen.

Het was een fantastische dag! Kayakken was echt geweldig. We kunnen onze armen alleen nog slap langs ons lichaam houden, van de spierpijn …

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s