Hanmer Springs

’s Morgens eerst ontbeten in een cafe in Hokitika. Het regent een beetje, dus hebben we niet zoveel haast. Daarna even internet op om de site bij te werken. Toen zijn we gaan rijden. Eerst naar Punakaiki, waar je een mooie rotspartij kunt bekijken, de Pancake rocks (in de vorm van een stapel pannenkoeken).

Daarna hebben we besloten om richting oostkust te rijden; de westkust staat bekend om de regen. Onderweg hebben we geluncht op een terras in Reefton, waar het inmiddels droog was. En weer verder gereden naar Hanmer Springs. Rond 16.00 uur waren we in dit bergdorpje, dat wat betreft bebouwing een beetje lijkt op de zwitserse alpen, en bekend is vanwege de bronnen. In een zwembadcomplex kun je in verschillende thermische baden, met verschillende temperaturen. Hoewel het niet superwarm was hebben we dit natuurlijk wel even gedaan. Lekker warm water, maar je kunt er niet echt zwemmen, meer poedelen. En daar hebben wij nooit z’n geduld voor …. Nog even zitten lezen op een stretcher. Was wel even lekker (de website van dit complex ziet er idylischer uit dan het is).

’s Avonds wilden we wat gaan eten, maar het stadje zat vanaf 16.30 uur zonder stroom. Koken was er dus niet bij. Dus hebben we in een winkeltje sandwiches gekocht. Je kreeg van de eigenaresse een zaklamp in je handen gedrukt om iets uit te kunnen zoeken. Was wel grappig. Buiten gegeten, want het is mooi rustig weer. Nog wat gelezen buiten. Was een lekker rustig dagje. om 20.00 uur was er weel stroom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s