Hokitika

Weer vroeg opgestaan, want we hebben een Half Day Guided Walk op de gletsjer geboekt. Na ontbijt in de kamer dus verzamelen. Eerst kreeg iedereen bergschoenen aangemeten en spikes. Vervolgens met de bus naar de gletsjer. De tocht bestond uit 1,5 uur lopen/klimmen door het regenwoud, 1 uur op de gletsjer en 1 uur weer afdalen door het regenwoud. Het was prachtig weer. Het klimmen was best pittig; van de 15 man in onze groep zijn er 2 afgehaakt. Eenmaal bij de gletsjer aangekomen liet onze gids Andy zien hoe je de ijzers onder moest binden. Daarna gewapend met een stok het ijs op. Was prachtig. Hogerop is het ijs blauw. Waar wij liepen was het ijs grijzig, omdat de gletsjer steen en zand meeneemt naar beneden. Fox gletsjer schuift 3 meter per dag op, maar daar blijft onderaan niet veel van over, omdat dat wegsmelt. Op het ijs hebben we ook een Moulin bekeken, een gat waarin het smeltwater wegloopt. We vonden het geweldig.

Na deze tocht hebben we in Fox Glacier geluncht op het terras. En we moesten nog een stuk rijden, zo’n 2 uur. We zijn neergestreken in Hokitika. Daar hebben we een hotel met balkon met zeezicht genomen. Lekker even ontspannen; van al dat lopen hebben wij kantoor-nerds al aardig spierpijn. ’s Avonds hebben we op het terras gegeten aan de boulevard, in de ondergaande zon. Was dus weer een fantastische dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s