Fox Glacier

Vandaag zijn we in Wanaka gestart bij Puzzling World, een soort doe-museum met allerlei illusies. Bijvoorbeeld een biljartbal die omhoog gaat en hologrammen. Ook hadden ze een Trompe l’Oeil van romeinse toiletten. We hebben hier een uurtje doorgebracht. Was erg leuk.

Daarna hebben we een eind gereden door Mount Aspiron National Park. Een prachtige weg. De natuur is hier heel anders dan aan de andere kant van het zuidereiland. Veel groener met veel varens en hier en daar een palmboom. Onderweg zijn we een aantal keren gestopt op een lookout punt. Langs de kust gereden via Haast. Daar hebben we even geluncht in de zon met een tosti.

Rond 14.30 uur zijn we ingecheckt in een hotel in Fox Glacier. Dit is een plaatsje genoemd naar de gelijknamige gletsjer. Na wat boodschappen zijn we naar Lake Matheson gereden. Hier hebben we een wandeling van 5 kwartier gemaakt, rond het meer. In dit meer zie je de spiegeling van Mount Cook. Het was wat winderig, dus er waren wat golfjes op het water. Maar je kon de spiegeling toch goed zien. Na een terrasje met uitzicht op de berg zijn we doorgereden naar Gillespie Beach, waar je vanaf het strand de bergen met sneeuw kunt zien. Dat is toch wel heel bijzonder. Vanavond hebben we heerlijk gedineerd op een terras. We zien nergens een thermometer, maar het is hier nu een graad of 24.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s