Wanaka: Siberia Experience

Weer vroeg op voor een actieve dag. Vandaag hebben we de Siberia Experience gedaan: een combinatie van een half uurtje vliegen, ruim 2 uur wandelen en met een half uur jetboat er weer uit. Dit hadden we gisteren al gereserveerd voor 11.00 uur. Vanochtend om 8.00 uur even langs het kantoor gelopen voor een weer-check (bij slecht weer vliegen ze niet): excellent. Daarna in een tentje een Big Kiwi Breakfast gegeten. Vervolgens op weg naar het vertrekpunt in Makarora, zo’n drie kwartier verderop. Bij een soort wegrestaurant moesten we ons melden. Daar hoorden we dat het vliegtuig vanochtend niet wilde starten, maar dat ze een backup plane hadden. Even een uurtje gewacht en gekeken bij het drukke “vliegveld”, een grasstrook naast de weg. Maar er was veel te doen. Allemaal kleine toestellen (4 a 6 persoons).

Om 12.00 uur gingen we met piloot Mike op weg. Prachtig uitzicht over Mount Aspiring National Park met gletsjers en bergmeertjes. De tijd vloog om en we waren zo in de Siberia Valley, waarop de piloot aankondigde dat we op Siberia International Airport aankwamen; nu een strook van klei, kiezels en gras … Mike liep een stukje met ons mee naar het riviertje om aan te wijzen hoe we deze moesten oversteken en daarna waren we samen. Schoenen en sokken uit en door het koude water naar de overkant. Was nog een aardig stuk, zo’n meter of 20 door de stroming. Dat is nog eens natuur proeven voor ons stadsmensen! Vervolgens in een lekker tempo zo’n 2 uur door de bergen gewandeld, een uur klimmen en een uur dalen. Wederom prachtige omgeving, alleen geluid van vogels en van stroompjes en beekjes. En af en toe één van ons met “mooi, zeg”. Eenmaal aangekomen bij de rivier gaf een betonnen paaltje aan waar de jetboot ons zou komen halen. Inmiddels waren er nog twee stellen aangekomen bij het eindpunt. De jetboot hoor je al van ver aankomen. Was voor ons de tweede keer (bij Rakaia Gorge hadden we ook al eens een jetboot genomen). Deze kapitein hield van een beetje ruiger. Dus diverse keren deden we een 360, waarbij je aardig nat wordt. De kapitein gefet aan wanneer er een 360 aankomt met een handgebaar. Dan kun je je voorbereiden en vasthouden. Erg leuk. Na een half uur waren we weer in Makarora. Weer teruggereden naar Wanaka en na wat relaxen op ons terras hebben we net gegeten. Het was weer een te gekke dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s