Wanaka

Vandaag uitgeslapen en daarna ontbeten met croissantjes in een tentje aan de haven. Het weer is al aardig opgeknapt. Daarna even weer internet op geweest en geskyped met de ouders. Het blijft toch een wonder dat je vanaf de andere kant van de wereld zo (en met webcam) met elkaar kunt communiceren.

Vervolgens op weg naar Wanaka. Onderweg zijn we gestopt in pitoresk Arrowtown. Dit is een stadje met pandjes van rond 1880. Ook staat er een Chinese nederzetting van de Chinese goudzoekers. Was erg leuk. Lekker geluncht op een terrasje in de zon.

Verder op weg naar Wanaka via een prachtige weg door de bergen. Hier kun je ’s winters skiën. We zagen bij het binnenrijden van Wanaka al dat er een festival is morgen en overmorgen. Het blijkt iets met beesten te zijn (paarden en koeien etc.). Dat leek niet veel goeds te voorspellen voor het zoeken van een hotel, maar het is toch gelukt. We hebben weer een appartement, nu met een eigen terras en tuintje. Na het inchecken hebben we eerst even rustig een boek zitten lezen. Daar is nog weinig van gekomen en dat hoort toch ook bij vakantie. Om 4 uur zijn we het stadje zelf gaan verkennen. Wanaka ligt ook aan een meer en is zeer op (binnenlandse) toeristen ingesteld. Het is alleen minder druk dan Queenstown. Een openlucht fototentoonstelling bekeken op de boulevard van Lake Wanaka. Lekker terrasjes gepakt en buiten gegeten.

We blijven hier 2 nachten.

2 reacties

  1. Hoi Lesley en Gerhard,We genieten steeds weer van de verslagen. Let op je camera, want je wordt gek als je thuis komt zonder foto\’s.En bellen via Skype was ook tof!!!Groetjes mamma en pappa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s