Te Anau

Weer vroeg uit de veren, want we moesten vandaag een eind rijden. Eerst van Invercargill naar Te Anau gereden (ca. 2 uur). Na tanken direct door naar Milford Sound. De weg is er naartoe is al prachtig. Onderweg ontzettend veel watervalletjes gezien. Dit komt mede doordat het vandaag regent. De regio waarin we nu zijn, Fiordland, is een regenwoud. Het zou volgens de mensen hier de meest regenachtige plek op aarde zijn. Eenmaal aangekomen bij Milford Sound (een sound is een soort fjord) hebben we een boottocht geboekt het fjord op. Ondanks het weer toch prachtig uitzicht. Onderweg ging de kapitein 2x met de boot onder een waterval (waarvan 1x door Lesley geproeft): spectaculair!

Op de terugweg hebben we de Observatory bezocht. Dit is een aquarium, maar dan in de natuur. Zo’n 9 meter onder water kun je achter glas kijken naar het leven in de Sound. Was prachtig. Weer opgepikt door een boot en afgezet.

Nog even een tegenvaller: bleek dat de accu leeg was bij terugkomst bij de auto. Lichten laten branden (zo’n luxe bak en dan geen verklikker). Maar bij het plaatselijke informatiepunt wist men raad: voor $ 10 (Euro 5) word je met een draagbare accu weer opgestart. Viel dus reuze mee.

Na de terugrit van bijna 2 uur naar Te Anau hebben we een hotel gezocht. Viel nog niet mee, want dit is een grote trekpleister. We hebben net gegeten in downtown Te Anau.

Mocht het uit de verslagen nog niet blijken: we vinden het hier geweldig. Het is een prachtig land en de mensen zijn erg relaxed. De weersverwachting voor morgen is niet al te best, maar dat kan de pret niet drukken.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s