Portobello

Na een ontbijt bij McDonald’s (er was niets anders) zijn we op weg gegaan naar het zuiden. We kwamen eerst langs de Moeraki Boulders, zwerfkeien op het strand (bijzonder). Wij hebben ze gezien bij eb. Daarna verder naar Dunedin (je zegt duuniedin, met de klemtoon op ie (tja, je verwacht het niet), de grootste plaats van het zuiden. We hebben Olveston bekeken, een naar plaatselijke maatstaven oud huis (ca. 100 jaar). Compleet met bejaarden-tourtje (zijn we altijd de jongste). Vervolgens geluncht downtown Dunedin op een terras in de zon (de dagen beginnen bewolkt, maar rond het middaguur trekt het open). En in vogelvlucht de stad bekeken (de Capitool reisgids heeft altijd een handige stadswandeling langs de highlights).

De stad achter ons gelaten voor de natuur van Otago Peninsula. Om 16.30 uur boottocht gemaakt langs de kust. Zeehonden, een zeeleeuw, albatrossen en een geeloog pinguin gezien. Was erg leuk. Overnacht in Portobello (geen grote champignon gezien …).

Nog even een belevenis: we kijken wat betreft uitzicht van het hotel steeds waar de zon onder zal gaan. Kwamen we erachter dat we verkeerd kijken; de zon draait hier andersom (oost, noord, west). En dat is voor ons net zo vreemd als links rijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s