Owaka

Helaas was er niets te ontbijten in Portobello, dus moesten we het doen met een paar sandwiches van de plaatselijke supermarkt. Alle motels zijn hier uitgerust met koffie en thee faciliteiten; het werd dus een een indoor ontbijtje.

Na het ontbijt richting Larnach Castle, het enige kasteel in Nieuw Zeeland. Een prachtig bouwwerk op een unieke locatie met uitzicht over het hele Otago schiereiland.

We hebben onderweg op het terras geluncht in Mosgiel. Het is vandaag de warmste dag tot nu toe (ca. 23 graden); aan de kust is het echter fris, dus we hebben nog geen korte broek aan gehad.

Vervolgens doorgereden richting de Catlins. We komen langs allerlei kleine plaatsjes (er was er 1 met een bord: no doctor, no hospital, 1 cemetery …). We raken aardig op het zuiderlijkste puntje van Nieuw Zeeland. Eerst even een uitzichtpuntje gedaan; Nugget Point Lighthouse, een vuurtoren boven op de rotsen met een prachtig uitzicht. Ook weer zeehonden gezien (waren onderaan de rotsen). Vervolgens eerst maar even ingecheckt in Owaka (395 inwoners, 1 supermarkt, 1 restaurant/snackbar en 3 computers met internet). Zometeen gaan we proberen even echte zeeleeuwen te vinden op een strandje hier in de buurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s