Lake Tekapo

Hoera, Gerhard is jarig (39 jaar). Vanmorgen ontbeten bij een tentje in Methven. Pancakes met bacon en syrop, dus daar konden we zo’n beetje de hele dag op teren. Het weer is prachtig: helder en zonnig (we schatten een graad of 20/22). Op goed geluk naar Rakaia gorge gereden, om te kijken of we daar een Jetboat tochtje konden maken. Na wat vragen (kijk maar bij de witte auto aan de rivier …) konden we bij Murray aan boord. Met 80 kilometer per uur over een rivier in een kloof. Onderweg een controleur van de mijnen afgezet. Aan het eind deed de boot nog een 360. Helemaal leuk.

Daarna een heel stuk gereden. In het plaatsje Geraldine koffie met taart (voor de verjaardag). Verder gereden naar Lake Tekapo, een prachtig turqoise blauw meer met gletcher smeltwater. Adembenemend uitzicht (we hebben een hotel met balkon aan het meer).

Vanmiddag hebben we bij wijze van verjaardagscadeau een helicoptervlucht gemaakt boven Lake Pukaki en Mount Cook (de hoogste berg van Nieuw Zeeland). Halverwege geland op de sneeuw en even uitgestapt voor foto’s. Waanzinnig mooi! Een super verjaardag dus.

7 reacties

  1. Hallo Lesley ( en Gerhard natuurlijk)Ik geniet elke dag van jullie reisverslag en de mooie foto\’s.Is het eerste wat ik doe wanneer \’s-morgens bij Malmberg in log, ff snel kijken…. Leuk hoor.Gerhard, ik ken je niet, maar aan gezien ik nu ook jouw verslagen lees mag ik je toch ook wel feliciteren met je verjaardag!Veel verder reisplezier, groejtes van Ingrid

  2. Nogmaals VAN HARTE en het is leuk jullie zo te kunnen volgen.Die helicopter was zeker geen lift, zoals Robert en Juliëtte ?Veel plezier mamma en pappa

  3. Gerhard, Nogmaals van harte. Ziet er allemaal goed uit daar.Heb je die helikopterpiloot gevraagd of hij ook wel eens in Tigne heeft gevlogen?Robert

  4. Hee gefeliciteerd Ger. Beetje laat, maar het is hier ook nu pas 1 maart. Leuk verjaardagskado heb jij gehad zeg. Het ziet er sowieso goed uit allemaal. Wij zijn inmiddels weer veilig thuis uit Barcelona. Tijdens de terugvlucht heeft Sas haar eerste luchtzak meegemaakt. Groetjes en veel plezier verder! Sas en Dennis

  5. He Krol! Nog gefeliciteerd! Wat supergaaf zeg, zo\’n helicoptervlucht als kado!! Jullie reis ziet er geweldig uit! kus, Marije

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s