Banks Peninsula

Na een lange nacht slapen waren we al vroeg op. Na het ontbijt zijn we met de taxi terug naar het vliegveld gegaan om daar onze auto op te halen. Tip van de taxichauffeur over links rijden: just follow the others… Bij Apollo de auto gehaald (duidelijk een car-rental van nederlandse touroperators, want er stonden alleen nederlanders). Het is een witte Toyota Camry, lekker grote bak met automaat. Het wegrijden is nogal vreemd, wat betreft links houden. Ook de richtingaanwijzer zit aan de andere kant, dus doet Gerhard steeds de ruitenwissers aan bij het afslaan.

Net buiten Christchurch hebben we de Gondela (een skilift) naar een uitzichtpunt genomen. Prachtige omgeving en boven koffie gedronken. Daarna doorgereden via Lyttelton naar de Banks Peninsula. Via een kronkelweg naar Akaroa, een frans aandoend plaatjes (vinden ze hier) met veel terrasjes. Buiten geluncht; dat kon net aan. Het is zo’n 17 a 18 graden en wisselend bewolkt.

Daarna doorgereden naar Methven, een ski-plaats in de winter (ligt aan de voet van de NZ Alpen). Maar nu is er niet zo veel te beleven.

5 reacties

  1. Hoi Lesley en Gerhard,Ik hoop dat dit wordt geplaatst.Leuke verhalen en mooie foto\’s.Geniet er lekker van.Groetjes van mamma en pappa uit Wateringen.

  2. Hallo Gerhard en Lesley,van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Ger, wij zullen het hier maar vieren zonder jullie aanwezigheid,maar blijven jullie volgen via de weblog. Bij ons gaat alles zo\’n gangetje, het blijft nat en winderigveel liefs van ma en pa

  3. Ziet er al goed uit, blij dat jullie een fijne reis hebben gehad.Ik kijk uit de rest van jullie reisverhalen.veel plezier nogMartin vs.

  4. HOI GERHARD (EN lESLEY)VAN HARTE EN NOG VELE JAREN. NEEM OM DEZE TIJD EEN CHAMPAGNE ONTBIJT, HOEWEL? LINKS RIJDEN, BLIJFT AANDACHT VRAGEN! TOOST MAAR VANAVOND, WANT JE WORDT NIET ELKE DAG 39 JAAR!!!Groetjes mamma en pappa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s