To Chetumal

Vanmorgen is het bewolkt, maar het meer is ook dan prachtig. We relaxen nog een beetje en pakken laat in de ochtend in. Het is nog geen 800 meter rijden naar Cenote Azul. Dit is een cenote omringd door bomen. Veel groter dan andere cenotes, het lijkt wel een meer. Het water is helder blauw en 90 meter diep.

We hebben de snorkels mee. Wat een magische onderwaterwereld. De boomwortels zo dik als boomstammen groeien in het water en verdwijnen in de diepte. Je kunt er zo tussendoor snorkelen. Erg leuk. Er is hier een restaurant, dus nemen we een lekkere ceviche.

’s Middags is het maar 40 km rijden naar Chetumal. We hebben wat klusjes op het programma. Bij de laatste werkzaamheden in de garage is een moer van een voorwiel kwijtgeraakt. Dus gaan we naar Autozone om een nieuwe te kopen. Helaas hebben ze niet de juiste maat. Dan maar bij bandenboeren kijken. We zien er al snel één, dus parkeren we dubbel en gaat Gerhard naar binnen met een voorbeeld. Het hulpje van de baas kiept een enorme emmer met bouten en moeren over de vloer. Eerst even meten op welke bout onze moer past, dan andere proberen. En ja, 3 passen er op. Gerhard vraagt hoeveel het kost en de baas gebaart neem maar gratis mee. Aardig. Dus Gerhard geeft een tip aan het hulpje; hij moet immers alles weer terug in die emmer doen. We halen boodschappen en kopen 2 garrafons water, want de watertank is bijna leeg. En van de iOverlander App weten we dat het water op de camping zout is. Eenmaal daar installeren we ons en is het klustijd. Gerhard loopt alle bouten na en vult de watertank. Lesley gaat verder met het op maat maten van de hor voor de zijdeur. Er rijdt een bekende camper het terrein op; het gezin uit Quebec dat we in Zipolite ontmoet hebben. Alex grapt dat we wel langzaam zijn, van Zipolite naar hier. Zij zijn in die tijd al naar Costa Rica geweest en terug. Dus kletsen we bij over de avonturen en wisselen we tips uit. Later komt er een ander gezin uit Canada, ook weer even kletsen. Die Canadezen zijn altijd gezellig. ’s Avonds zitten we lang buiten. We slapen met de achterdeuren open, 2 meter van de zee die klotst tegen de muur. Prima plek om de grensovergang naar Belize voor te bereiden.

{flickr photo=26636635272}

Cenote Azul met Laguna Bacalar op de achtergrond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s