Death Valley

Eerst nog even buizen (nu het kan) en internetten als we opstaan. Onze onderdelen zijn nog bij de douane, zien we in de status. Om 9 uur zitten we te ontbijten in de bus. Daarna rijden we naar een wasserette. Terwijl de was draait drinken we koffie in de bus. En we kloppen het stof van de Mojave woestijn uit de dekens.

Lekker snelle machines, dus we zijn zo weer op pad. Het is maar een paar minuten rijden en dan is de gekte van Las Vegas al achter ons. We rijden naar Death Valley. Onderweg tanken we, zelfs 2x. Omdat de creditcard meestal niet werkt aan de pomp (we hebben geen Amerikaanse postcode), moeten we binnen vooraf betalen. En dan moet je inschatten voor hoeveel geld. Met de wisselende prijzen is dat best lastig. We gaan meestal aan de veilige kant zitten. Maar omdat we naar een uitgestrekt woestijngebied rijden, willen we wel een volle tank. Dus de tweede keer gooien we er nog maar voor 10 dollar bij. Bij Walgreens halen we brood en melk, zodat we verderop kunnen lunchen op een parkeerterrein.

De route is weer prachtig, door de bergen, veel verschillende kleuren. In de verte zien we een grote witte stofwolk waaien, maar als je er doorheen rijdt, zie je het nauwelijks. Vroeg in de middag rijden we Death Valley National Park binnen. Eerst gaan we naar Dantes Peak, een uitzichtpunt op de berg. Geweldig mooi; je kijkt op de zoutvlakte die ruim 80 meter onder de zeespiegel ligt. Wel veel wind en een beetje fris. We herkennen het uitzicht van onze eerste reis naar Amerika in 1999. Bij Zabriskie Point zien we weer badlands, mooi geel in de middagzon, die alweer vroeg achter de bergen verdwijnt. Bij Texas Spring kamperen we vannacht. We stoken nog even een klein vuurtje met gevonden hout, maar gaan snel naar binnen. Flink Spaans leren, want dat hebben we 2 dagen niet gedaan. Las Vegas was waanzinnig leuk, maar het is weer heerlijk in de natuur te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s