Bier in Bamberg

Goed maar kort geslapen. Lesley gaat een rondje hardlopen en om 9.00 uur zitten we gezellig buiten aan een heerlijk verzorgd ontbijt. Onder de koffie verleent Gerhard nog even technische ondersteuning voor de nieuwe mobiel van Pieter. Eind van de ochtend rijden we weg, heerlijk verwend door onze oom. Het is nog even spannend of we het redden tot het volgende tankstation (de eerste die we aandeden accepteerde geen enkele kaart van ons). Al met al zat er nog zo’n 10 liter in, dus was het spannend voor niks. We moeten de bus nog een beetje leren kennen. Na twee uur rijden lunchen we even op een parkeerterrein, voordat we weer in twee uur naar Bamberg rijden. Aangezien we maar 90 km per uur rijden (vanwege de herrie en om zuiniger te rijden) zijn we pas om 16.00 uur bij de camping. We zoeken een rustig plekje an het water en vouwen de fietsen uit.

Op onze minifietsjes zijn we met een kwartiertje in het oude stadje met prachtige gebouwen. We pakken een terrasje waar Gerhard het lokale gerookte bier probeert (lekker). Daar hoort natuurlijk braadworst met zuurkool bij. We maken nog een wandeling en zoeken een bank om te pinnen; gek genoeg kun je in Duitsland lang niet altijd met pin of creditcard betalen. Terug bij de camping zitten we heerlijk buiten aan de koffie. Nu binnen in de bus, met een muziekje aan. Wat een een leuk huisje op wielen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s