Oom in Oberwesel

Het is zover, de eerste echte trip met onze bus. En dat is heel anders dan inpakken voor een vliegreis. Menig krat met spullen dragen we naar de beneden. We denken “past het er wel in?”, maar tot onze verbazing gaan die kratten steeds weer leeg terug, heeft alles een plekje en is er nog ruimte over. Ook is het handig dat we de koelkast  niet hoeven leeg te eten; wat over is, gaat mee. We vertrekken eind van de ochtend, via de Kwantum voor een kussentje en nog even terug naar huis voor de vergeten reservesleutels (hij zal maar afbreken). De eerste bestemming is Oberwesel, naar oom Pieter. Tussendoor even koffie drinken bij een Raststätte en Lesley smeert onderweg boterhammen, want dat kan in een camper. Eind van de middag zijn we bij Pieter.

Hoewel het bewolkt is, kunnen we nog wel buiten zitten op het terras met geweldig uitzicht op de Rijn. ’s Avonds eten we Vietnamees in St. Goar en halen we een ijsje. Terug in Oberwesel wachten we op Rhein in Flammen, een vuurwerkspektakel vanaf de overkant en het water met muziek. Rondvaartboten met gekleurde lichtjes liggen op een rij, om ook te kijken. Na een wijntje thuis besluiten we nog even naar de jaarlijkse Weinmarkt te lopen, beneden in het dorp. Het is er druk met live muziek en lekkere wijn. We zien de burgemeester en er wordt gedanst. Ook is het dweilorkest Eierjonge uit Maasbree aanwezig, blijkbaar al 28 jaar. Dus maken we daar een praatje en worden onze glazen al snel bijgeschonken. Om half twee liggen we in de bus op de oprit, met een sleutel van de voordeur vor sanitaire stops. Top geregeld bij camping de Boer!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s