Onderweg naar Costa Rica

Vandaag vliegen we van Amsterdam naar San José, Costa Rica. We hebben afgelopen nacht geslapen in het Ibis hotel. Scheelt weer een uurtje en de auto kan daar blijven staan. Al vroeg zijn we op Schiphol, waar we snel kunnen inchecken en met self service door de paspoortcontrole gaan. Na het ontbijt gaan we naar de gate, waar we weer geinterviewd worden, omdat de vlucht naar de USA gaat. Gelukkig doet een Amerikaans visum, dat we nog hebben, wonderen. Net als iedereen door de controle is, inclusief bodyscan, wordt omgeroepen dat het opnieuw moet; een echte reden wordt er niet gegeven. Dus alle mensen weer schoenen uit, riemen af en laptops uit de tas. We vertrekken dan ook met 40 minuten vertraging.

We zitten in een rij met twee stoelen, dus lekker samen. De hele vlucht TV gekeken en af en toe even een hazenslaapje. In Houston moeten we door de paspoortcontrole. Vreemd, want we gaan het land niet in. Het duurt erg lang allemaal. Eenmaal aan de beurt blijkt dat wij vanwege het visum nog een formulier moeten invullen. Een visum betekent dus extra werk, i.p.v. minder. Vergeten we ook nog het onderste deel in te vullen, weer terug. De derde keer gaat het goed. Ook omdat de beambte van  chinese afkomst ziet dat wij naast een Amerikaans visum ook een stempel van Hong Kong in ons oude paspoort hebben. Wat een gedoe om op een vliegveld te mogen overstappen.

De vlucht naar San José gaat voorspoedig. Gelukkig is de bagage er ook, dus nemen we snel een taxi naar ons hotel. Het moet een speciaal soort taxi zijn, anders betaalt het hotel het niet. Gelukkig weten we van een plaatje hoe het logo en de taxi, maar ook de stropdas van de chauffeur eruit ziet. Toch altijd weer spannend als iemand met je tas naar de laatste taxi in de rij loopt, maar het ging prima. Snel naar bed in ons hotel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s