Birthday in Pokhara

Hoera, Gerhard is jarig in Nepal. We ontbijten op het dakterras van ons hotel met spectaculair uitzicht op de Himalaya. Daarna bespreken we met de hotelmanager de mogelijkheden voor een trekking vanaf overmorgen. De landkaart komt op tafel en eigenlijk kan alles. We kiezen voor een vijfdaagse tocht met een gids en een drager, waarbij we een een rondje zullen lopen met een acceptabel aantal uren per dag. Er staat een hele lijst op papier wat er allemaal inzit. Dan wordt er minutenlang driftig op een rekenmachine getoetst. Het bedrag is pittig, maar wel te begrijpen. Uiteraard zuchten we en kijken we moeilijk. Meteen wordt er gebeld en weer op de rekenmachine geramd. Met een paar minuten zitten we al behoorlijk lager. Gerhard doet een tegenbod (en Lesley voegt nog even toe dat ie jarig is) en we komen in het midden uit. Aangezien we geen pasfoto’s meer hebben voor de vergunning, gaan we die op de hoek van de straat maken. In het winkeltje wordt een witte doek voor de drankkast gehangen als achtergrond en de digitale camera komt erbij. Even printen en klaar. Helemaal handig dat je hier ook je was kunt inleveren, dus dat doen we meteen. In het hotel komt, om de trekking met creditcard te betalen, het pinapparaat uit de kast en moet het worden aangesloten. Maar het werkt. Met onze bergtocht gepland gaan we Pokhara verder bekijken. Het is een leuk plaatsje met een relaxte vibe. Veel restaurants en soevernierwinkeltjes, maar niet overdreven veel toeristen. Meteen kopen we een tas voor onze bergspullen. We gaan op zoek naar taartjes voor de verjaardag, maar het worden koekjes met latte, lekker in de zon. Daarna lopen we langs Phewa Tal, het grote meer tussen de bergen, waar we een zeilbootje huren. Helaas blijkt er niet zoveel wind te staan, maar we dobberen lekker. Terugkomen naar de kant blijkt daardoor wel lastig. We zouden de boot voor een uur huren, maar het duurt wat langer. Net als we denken dat we nog 1 keer moeten steken om goed uit te komen komt er iemand met een roeiboot op ons af. Hij stapt in onze boot, wij moeten terugroeien. 

Aan het water lunchen we laat op een terrasje. Na een rondje door het park relaxen we op de kamer en ons balkon. ’s Avonds gaan we weer naar buiten en komen we Tom en Linde tegen, met wie we in Kathmandu hebben zitten kletsen. Leuk om elkaar weer te zien; we praten bij over de ervaringen in Nepal. Misschien dat we elkaar na onze trekking weer zien, tijdens het Holi festival. We eten een heerlijke verjaardagsmaaltijd bij Moondance. Zometeen de wekker zetten, want om half 6 morgenochtend worden we beneden verwacht voor de taxi naar Sarangkot. Wat een leuke verjaardag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s