Hiken op Taranaki

Het was superhelder en dus koud vannacht. Het is mooi weer als we opstaan en we kunnen buiten ontbijten. We rijden naar de York Loop Track aan de voet van de vulkaan. Langs deze hike zijn resten van een oude steengroeve te vinden; ruines en waterwerken. Het is fris in het bos. De vulkaan heeft een eigen weersysteem is vaak in wolken gehuld. Aan deze kant rukken de wolken ook op. We rijden nog even naar een uitzichtpunt op 900 meter. Wij zitten net onder de wolken en kijken uit naar zee, waar de zon schijnt. Hier lunchen we weer bij de bus. Mooi maar brrr.

We hebben wel weer zin in zon, dus rijden we naar de andere kant van Mount Taranaki. Terug naar New Plymouth, waar we eergisteren ook al waren. We hebben nu het rondje om de vulkaan vol gemaakt. Zelfde camping, ander plekje. Heerlijk de hele middag in de zon zitten lezen. Het is hier inmiddels iets drukker, in de campkitchen wordt druk gekookt. Even met een schuin oog kijken wat de anderen eten. Zodra de zon onder is weer in de bus gerelaxt. Nu zijn er weer veel sterren, dus snel onder het dekbed. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s