O, Canada

Na ons vroege ontbijt een mooie rit naar Glacier National Park, the east side. Erg mooi weer, dus supermazzel. Eerst de Going to the Sun Road gereden tot zover deze open was. Daarna op de weg flinke hike om te zien vanaf waar de weg gesloten is. Hebben we in ieder geval maximaal deze scenic route bekeken. Om te lopen nog mooier, want prachtig uitzicht en bijzonder weinig mensen aan deze kant van het park. Op de weg terug nog wat korte hikes gedaan naar watervallen. Wildlife count is vandaag 1, maar wel lekker dichtbij; een nieuwsgierig hert op een meter of 5. Slechts 1 gletsjer gezien; men voorspelt dat in 2020 alle gletsjers (het waren er ooit meer dan 100) zijn weggesmolten. We zijn dus net op tijd.

Op weg naar het noorden nog even bij Many Glaciers het park in gereden. Bij het hotel koffie met wederom spectaculair uitzicht over het meer en de bergen. Met klein half uurtje rijden zijn we, als enige, bij de grens. Serieuze vragen, maar het was zo klaar. Doorgereden naar Lethbridge, waar we zijn ingecheckt bij motel. Langs deze weg veel Amerikaanse namen wat betreft slapen en eten, dus het voelt nog niet Canadees. Downtown even gepind en in een leuke plaatselijke tent naast het motel gegeten. We zijn stuk van dat vroege opstaan en de gezonden berglucht. We doen even rustig aan en willen morgen op ons gemak naar Calgary rijden. 

flickrAlle foto’s van Glacier National Park

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s