Van Las Terrazas naar Varadero

Gisteravond heerlijk gegeten bij El Romero, een klein restaurantje, maar helemaal vol met toeristen, omdat het in de Lonely Planet vermeld staat. Prachtig opgemaakte vegetarische gerechten, was heerlijk. Na het ontbijt zouden we Las Terrazas uitrijden. We zagen echter bij de Canopy Tour mensen staan, dus even gaan vragen of wij dit ook konden doen. En dat kon, dus in een tuig gehesen en met helm op in een busje de berg op.

Vanaf daar 800 meter in 3 etappes over het dorp en het meer naar beneden getokkeld. Wij samen en 2 gidsen. Was erg leuk. Met een half uurtje sta je weer beneden. En we kregen natuurlijk een certifcaat. Bizar om te zien hoeveel mensen hiervan moeten leven (gidsen, chauffeur, check in, mensen die je helm opzetten etc.) En op de lijst zagen we dat ze gisteren maar 8 mensen gehad hebben. Daarna even getankt, waarbij je ondanks cash betalen toch je paspoort moet laten zien, waarvan alle nummers op een lijst worden gezet.

Via de snelweg richting Matanzas. Omdat de weg vinden in Havana erg lastig is zijn we onder Havana van de snelweg af gegaan en gereden via binnenwegen. Onderweg weer twee lifters meegenomen, twee meisjes die zo’n 30 km verderop moesten zijn. Vooral handig voor de weg wijzen in plaatsen groter dan 1 straat. Ze hebben bovendien de weg gewezen naar de aansluiting met de hoofdweg. Bij een wegrestaurantje weer een broodje gegeten en wat gedronken en daarna gereden naar Matanzas, de hoofdplaats van de gelijknamige provincie. Straten zijn hier genummerd, dus we konden makkelijk de weg vinden. Even een rondje gelopen en wat gedronken in wat ze hier het Athene van Cuba noemen (hoewel wij de gelijkenis niet echt zien). In deze drukke plaats zie je nauwelijks toeristen en er wordt weer veel naar ons gezwaaid. Doorgereden naar Varadero, de grote badplaats voor toeristen. Op dit schiereiland staan zij aan zij enorme resorts, speciaal voor toeristen die met met bussen af- en aangevoerd worden. De lokale bevolking wordt vervoerd met oude Nederlandse bussen; we hebben al een bij naar de Floriade gezien, naar Putten en met Geen Dienst. Uiteindelijk bij Melia Varadero gestopt, een enorm hotel (ca. 500 kamers) met in het open ronde atrium hangplanten op alle verdiepingen, die en groen gordijn maken. Voor een hysterische prijs ingecheckt (duurste hotelnacht ooit …), maar dan krijgt je wel een polsbandje, want het is all-inclusive. Dus hebben we eind van de middag langs het zwembad flink aan de cocktails gezeten. Gegeten in 1 van de restaurants; de ober blijft maar wijn aanbieden en vouwt een roos van een servetje. Nog even gelounged met live muziek en daarna naar bed. Leuk om even te zien, maar het is wel nep Cuba. Voor een dagje prima, maar wij kunnen ons niet voorstellen dat we hier een week zouden zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s