Australia Zoo

tortoiseOm 9.00 uur waren we na een half uurtje rijden bij Australia Zoo, de dierentuin van Steve Irwin, de Crocodile Hunter. Dieren zitten hier niet in een kooi en je kunt er dichtbij komen. Ook kun je dieren aanraken (bijv. een koala aaien of een olifant voeren). Overal in het park zie je foto’s van de showoverleden Steve, die hier als held wordt gezien. Op gezette tijden werd er een informatief praatje gehouden bij de verschillende dieren. Om 11.00 uur was een een show met vogels, slangen en krokodillen in het Crocoseum, een soort stadion. De krokodillenshow werd gedaan door Terri Irwin, de vrouw leskoalavan Steve en ook bekend van TV, samen met haar kinderen Bindi en Robert. Bindi is een kindsterretje met haar eigen TV programma. Veel te zien en het werd leuk gebracht. Uiteraard nog even kangaroos geaaid. Op het terrein liepen diverse hagedissen los, dus je moest uitkijken waar je liep. We hebben ons goed kunnen vermaken, want we gingen pas om 15.00 uur weg. Vervolgens via de Glass House Mountains gereden, een nationaal park met vulkanen en daarzoo even een kleine wandeling gemaakt. Daarna gereden naar Brisbane; een grote stad en dat is altijd wennen als je net uit de natuur komt. Ingecheckt in het Holiday Inn en door het centrum gelopen. Gegeten op een terras aan de Brisbane glasshouseRiver met uitzicht op de Story Bridge. In het hotel de koffers ingepakt voor het vertrek morgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s