Rijden door het regenwoud

bloemOm 6.00 uur waren we wakker, dus zijn we even gaan kijken of we de vogelbekdieren konden zien. Het was echter al helemaal licht, dus ze waren er niet meer. Weer terug naar bed en nog even een uurtje geslapen. Zelf ontbijtje gemaakt in de kamer met toast en cornflakes. Daarna eerst de meren in de buurt bekeken. Bij Lake Barrine koffie gedronken en schildpadden in het water gezien. Ze hebben hier ook een wilde kalkoen, de bush turkey, die je overal ziet rennen. Bij Lake Eacham waren mensen aan het zwemmen. Hier hebben we een water dragon gezien, een zwemmende hagedis, die zich soms even oplescrystal een tak aan de kant komt opwarmen. Gereden naar Atherton om de Crystal Caves te bekijken. Dit is een museum dat half onder de grond is en waar een Nederlands echtpaar een grot met mineralen en kristallen heeft gebouwd. Lekker kitsch met neprotsen van enorme hoeveelheden pur-schuim. Met een helm met lampje ga je de grot in voorzien van een handboek. spinBij alle kristallen staat een nummer en kun je zien waar het vandaan komt. Was erg leuk. Doorgereden naar Mount Hypipamee, waar een waterval en een kratermeer te zien zijn. In dit gebied zijn enorm veel kleine nationale parken met dit soort bezienswaardigheden. Dus even een wandeling gemaakt. Eenmaal in de auto begon het flink te regenen (het is hier immers niet voor niets regenwoud), maar eenmaal bij gerleskauriParonella Park was het weer droog. Wel ontzettend plakkerig weer. Als je een paar stappen zet ben je meteen drijfnat. Voordeel is wel dat de watervallen door al die regen uitbundig stromen. Bij Paronella Park een toertje gedaan; dit is een landgoed met een aantal ruines van kastelen, gebouwd in de jaren 30 van de vorige eeuw door een spanjaard. Enorm terrein met bijzondere planten, spinnen en in een tunnel gerkasteelmicro vleermuizen; piepkleine pluizige vleermuisjes. Na de rondleiding kon je zelf nog rondlopen en de vissen, enorme aalen en schildpadden voeren. Was een leuk uitstapje. Eind van de middag weer in de auto gestapt en 3 uur gereden naar Townsville; we moeten namelijk behoorlijk wat kilometers maken. Gegeten op het terras en overnacht in een Ibis hotel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s