Western MacDonnell Ranges

Na ontbijt vanmorgen al om 7.30 uur onderweg to beat the heat. Het is vandaag bewolkt en klam weer, maar zo ’s morgens is het nog prima te doen (we schatten een graad of 25). We rijden vandaag de Namatjira drive, een verharde weg door de Western MacDonnell Ranges. Tussendoor bij vrijwel alle bezienswaardigheden mooiwatergestopt, meestal kloven met natuurlijke watertjes. Doordat het hier vrij nat is geweest voor de tijd van het jaar is alles groen en dat steekt mooi af tegen de rode rotsen. Er zijn wandelpaden uitgezet en er staat weer keurig bij hoe lang het duurt. We zijn lekker vroeg, dus het is niet druk. De paar toeristen die we wel zien komen we de hele dag tegen, want iedereen rijdt hetzelfde stuk en bekijkt dus dezelfde dingen. Ze zijn hier duidelijk ingesteld op veel toeristen (grote parkeerplaatsen, ook voor bussen), wij hebben hoogstens 10 auto’s gezien. Bij twee plekken hebben we rock wallabies gezien, een soort kleine kangaroo, die op de rotsen springt. Ze vallen niet op tussen de rotsen, tot ze wallabiebewegen. In de verte waren er twee aan het boksen. Verder hagedissen gezien, een varaan op de weg en mooie gekleurde vogels. En heel veel vliegen. Soms zitten er wel 40 op je rug. Ze prikken niet, maar zijn wel vervelend in je gezicht (oren en neus, al een paar geinhaleerd …). Er zijn mensen die met een klamboe om hun hoofd lopen. Wij lopen, net als de meeste gerbijwatermensen hier, constant te wapperen; wordt ook wel de Australian salut genoemd. Onderweg was er 1 tentje waar je koffie kon drinken. Verder op eigen proviant geteerd. Gistermiddag boodschappen gedaan: o.a. 18 liter water (je kunt hier niet zonder), crackers met kaas- of tonijndip (in verpakking zoals Struyk, lekker lang houdbaar), een koeltas en voor vandaag nutella en broodjes. Dus in de auto (vanwege de vliegen) broodjes gesmeerd. Na een klim naar een uitzichtpunt op het heetst van de dag (30 graden +) ingecheckt bij Glen Helen Resort rond 14.30 uur (wij hadden er al een hele dag op zitten). Dit resort is meer een nederzetting met eenvoudige motelkamers, cabins en kampeerplaatsen. Verder hebben ze een benzinepomp een bar en een restaurant. Ze hebben alleen geen TV en geen mobiel bereik (dus ook geen internet). Allemaal ontzettend lookoutkneuterig. Inmiddels regent het en hebben geslapen en een wasje gedraaid (wordt alleen niet droog wegens het klamme weer hier; morgen dus uithangen in de auto). Na een drankje in de bar begeleid door een zanger/pianist heerlijk gegeten. De receptioniste is tevens serveerster en pompbediende. Mensen die hier werken wonen hier ook, in de wijde omtrek is alleen maar natuur (we zitten 132 km ten westen van Alice Springs). Bij de autoverhuur werd gezegd dat de onverharde weg die we morgen wilden nemen gesloten zou zijn. Hier hoorden we dat deze open is. Even afwachten hoe de condities morgen zijn na de aanhoudende regen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s