To the Red Centre

Vandaag vroeg op, want we moesten vliegen naar Alice Springs. Tanken, inpakken en de auto inleveren verliep soepel, dus we zaten om 8.15 uur aan het ontbijt op Adelaide Airport. Na 2 uur vliegen waren we rond 11.00 uur (ze hebben hier geen zomertijd) in Alice Springs. Dachten we in Adelaide al wat gewend te zijn met 32 graden … zoiets is het hier ook, maar dan drukkend (dus het voelt veel warmer). Het is hier bewolkt (later klaarde het wat op) en er is maar 1 woord voor, op z’n Barnevelds “moekerig”. We hadden om te reizen een spijkerbroek aan, veel te heet en te plakkerig. Vanaf nu staan we alleen nog maar zweterig op de foto. Met de taxi autonaar Alice Springs. We waren te vroeg om in te checken, dus koffers geparkeerd en een rondje door het stadje gesjokt. Daarna geluncht op een terras; het enige dat open was, want wegens de feestdagen is er nog veel dicht. Daarna naar de autoverhuur gelopen; we hadden de laatste auto. Duurt gewoon 3 kwartier voordat alles is uitgelegd. Het is een Toyata 4×4 diesel, qua geluid en formaat bijna een truck (echt met de vlam in de pijp gevoel). Gezien de wegen hier vergt het toch aardig wat instructie. Het wordt nog spannend, want de onverharde weg die we overmorgen moeten nemen was vandaag gesloten vanwege het slechte weer van de afgelopen tijd, dus misschien moeten we onze plannen (en kameelgeboekte hotels) herzien. Vervolgens onze auto even uitgeprobeerd. Gereden naar een Camel Farm, Jessie Gap en Anzac Hill voor prachtig uitzicht. ’s Avonds weer op het terras gegeten bij dezelfde tent; Gerhard heeft kangaroo, kameel en emu (soort struisvogel) gegeten. Op straat zitten veel Aboriginals, jong en oud. Ze praten luidruchtig en zijn soms dronken. De oudere dames zitten te schilderen en verkopen doeken. Toch een beetje vreemd dat wij als europese toerist hier rondlopen en dat zij op straat zitten. De mensen die hier werken in restaurants zijn namelijk blank of aziatisch, dus het is de vraag of Aboriginals wel aan werk kunnen komen. Net nog even een frisse duik genomen in het zwembad van het motel. Morgen willen we vroeg op, een beetje voor de warmte uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s