Nazis in Nürnberg

Gisteren verse broodjes besteld, die Gerhard vanochtend op de fiets gaat halen, want de camping is best uitgestrekt. We kunnen buiten ontbijten, uitzicht op een riviertje. Als we alles hebben ingepakt gaan we onderweg naar Nürnberg. Omdat Lesley nog een werkmailtje moet sturen, zoeken we de McDonalds op voor internet.

Gelukkig met McCafe, dus met een latte even internetten. We lunchen ook meteen maar bij de Mac met een wrap. Nog even wat boodschappen halen en dan toch echt naar Nürnberg. Hier gaan we naar het Dokumentationszentrum Reichsparteitagsgelände. Een museum over de Tweede Wereldoorlog, gevestigd in een megalomaan congresgebouw, neergezet door de Nazis. In Nürnberg werden de massale bijeenkomsten van de NSDAP gehouden in enorme stadions. De overblijfselen staan hier nog. Ongemerkt brengen we 3 uur door in dit interessante museum.

Weer buiten gaan we de verschillende lokaties bekijken, dus pakken we de vouwfiets. De gebouwen zijn indrukwekkend, één heeft iets weg van het Colosseum. Ook staan we op de exacte plek waar Hitler stond tijdens de partijbijeenkomsten, terwijl hij 200.000 mensen toesprak. Onwerkelijk en luguber, maar wel bijzonder dat het er nog is. Weer terug bij de bus besluiten we nog drie kwartier te rijden naar Kinding, een klein plaatsje in de Beierse bergen. Het is prachtig weer, dus eten we nog lekker buiten in de avondzon. De zon kruipt vroeg achter de heuvels en dan wordt het fris, dus dachten we naar binnen te gaan. Binnen in die stalen bus hebben we alleen geen internet, dus zitten we nu met een dekentje op aan de thee voor de bus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s