Wheels to conquer the world

Wheels

Op 24 maart 2012 landden we na 1 jaar reizen weer op Schiphol. En we wisten het meteen: dit willen we nog een keer doen. Hoe leuk Nederland ook is en hoe graag we ook werken, we’ve got the travelbug! En dan opeens is het er, het Plan: ‘overlanden‘. Dus begint de zoektocht naar een goed voertuig.

Belangrijke criteria voor de keuze van de juiste wheels zijn robuustheid, makkelijke verkrijgbaarheid van reserve-onderdelen, geen electronica en voldoende binnenruimte om ook in minder warme klimaten redelijk comfortabel te kunnen wonen. Zo hebben we verschillende varianten overwogen, een Toyota of Landrover met een daktent, een Lada Niva (heel minimalistisch) en verschillende typen VW busjes. Ook hebben we lang gedacht dat het een slide-on (camper-cabin op een pick-up) moest zijn. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij een Mercedes Benz T2 Transporter. Nostalgie, want Gerhard heeft in dienst als ambulancebroeder de voorganger van dit busje gereden.

{flickr photo=9775626145}{flickr photo=16132170657}{flickr photo=16294491166}{flickr photo=12717454035}

Hét adres voor deze busjes in Nederland is Camperpoint in Wildervank. Dit was voor ons dan ook het startpunt. Onze eerste kennismaking met ‘de onverwoestbare’ was een weekje naar Normandië in een gehuurde mosterdgele 609D uit 1988. We waren meteen verkocht. Toen we de bus na 2.500 probleemloze kilometers weer bij Martijn en Ineke inleverden raakten we aan de praat. Wat bleek, op het achterterrein stond een 714D ambulance, die nog moest worden omgebouwd tot camper, maar nog geen eigenaar had. Na een proefritje keken we elkaar aan: verkocht, dit wordt ons nieuwe avontuur.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s