Van Cienfuegos naar Trinidad

Vanmorgen onbeten op onze patio. Mensen maken er wel werk van met vers fruit en een omelet. Zelfs tanken is een belevenis; je vraagt hier bij alles af of je nu wordt opgelicht. Voor het eerst is ons om kleren, zeep of pennen gevraagd. Maar het mannetje dat de voorruit schoonmaakte was ook blij met een paar proefjes parfum. Rond 11 uur waren we in Trinidad, een schattig plaatsje, maar wel toeristisch. Hier wat rondgelopen en de Museo Historico Municipal bekeken.

Je kon hier op een toren de hele omgeving bekijken, zowel de zee als de bergen. Opvallend veel Nederlandse toeristen hier. Lekker buiten geluncht en daarna geld opgenomen tegen een pittige 12,5% commissie. We hadden gehoord dat dit lang kan duren, maar stonden na 10 minuten weer buiten, dus dat viel mee. Daarna naar La Boca gereden aan zee. Hier bleken alle casas al bezet (men ging voor ons even navragen bij de buren of er nog plek was). Dus zijn we naar Topes Collantes gereden, een natuurgebied in de bergen. Op goed geluk, maar het lukte om hier een kamer te krijgen. In dit gebied staat een aantal jaren 70 hotels. Gek genoeg weer veel Nederlanders die bij navraag aan een groepsreis deelnemen. Nu zitten we weer aan de Mojito’s met op de achtergrond live muziek met zang en gitaar met maraca’s. Wat een heerlijk land.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s