Cuba 2010

Lekker geslapen en onbeten bij het tentje hier tegenover, zoals je er veel ziet; je zit buiten, maar wel overdekt. Ons vakantie Spaans is nog een beetje roestig, maar mensen spreken wel een beetje Engels en met vriendelijk lachen kom je er ook. Nu even in het licht Habana Vieja bekeken. Ons hotel staat in de gerenoveerde oude stad, die grotendeels autovrij is. Prachtige gebouwen, maar ook veel in de steigers of behoorlijk vergaan.

Om 10.00 uur terug in het hotel, want we hadden een rondrit in een classic car geboekt. Na wat verwarring over wie de driver was en waar de gids bleef, uiteindelijk op weg. In een wit/groene Oldmobile uit 1956, driver Jorge en onze gids met gouden eyeliner. De hele stad doorgereden en op verschillende plaatsen gestopt om rond te kijken, waaronder in een rumfabriek waar we konden proeven en geflambeerde koffie hebben gedronken. Laatste stuk was een stadswandeling.

Daarna geluncht op een druk terras, met live Salsa muziek en een travestiet die er een dansshow gaf.'s Middags hebben we de Camera Obscura bezocht (met grote lens kon je live 360 graden projectie van de stad zien). En het museum van de revoltutie met de boot waarmee Fidel aankwam, een gezond portie propaganda en bijzonderheden als de bril van Frank Pais en het jasje van Raoul Castro; oude troepjes dus, altijd leuk. Eind van de middag Mojito gedronken en nu even op de hotelkamer, voordat we zo gaan eten. Eerste indruk van Cuba is overweldigend; het is echt een hele andere wereld. Mensen zijn vriendelijk, maar willen je van alles aansmeren (vooral sigaren). Wij kopen niks, maar Gerhard staat wel met twee dames in klederdracht voor meer dan een fooi op de foto. Vandaag was bewolkt en we gokken zo'n 18 graden, niet bloedheet, maar wel erg aangenaam ten opzichte van Nederland.

Foto selectie

De route