Cuba 2010

Gisteravond in het hotel gegeten, bleek buffet te zijn. Veel mensen en voor ons niet altijd herkbaar wat je op je bord schept, maar we zijn makkelijke eters. De volgende dag met de auto erop uit om de omgeving te bekijken. Kaarten zijn weinig gedetailleerd en er staat nauwelijks iets aangegeven. Kwestie van op de gok en op gevoel. Uiteindelijk hebben we de Mogote Dos Hermanas bekeken, een muurschildering op een rots van kalksteen.

Lekker korte bezienswaardigheid, die we verlengd hebben met koffie. Er is een heel restaturant opgesteld, maar we kunnen ons niet voorstellen dat deze vol komt vandaag; er is hier geen kip. Behalve de echte kippen die langs de weg lopen dan ...

Daarna gereden naar de Cueva del Indio, een kleine grot waar je via een ondergrondse rivier met een bootje wordt uitgevaren. Naast een aantal toeristen waren hier ook locals die het kwamen bekijken. Vervolgens naar de Palenque de los Cimarrones, een verbergplaats van gevluchte slaven, ook met een grot, maar nu met interessante uitleg in het engels, ook over het Santeria geloof. Met een paard en wagen werd je teruggebracht naar de parkeerplaats (hebben we dat ook weer gedaan; in Havana werd dat aangeboden, maar wij vinden het altijd een beetje tacky). Terug naar het hotel en gelopen naar Vinales. Daar geluncht met Mojito natuurlijk en het schattige plaatsje bekeken. Terug bij het hotel heerlijk op een ligbedje aan het zwembad liggen lezen. Ondanks de dreigende lucht en af en toe een spetter was het prima uit te houden (het is vandaag in goed Veluuws gezegd "moekerig" weer). We tellen de Moijitos al niet meer op een dag, want die drink je hier als fris tegen de schappelijke prijs van Euro 1,60 per stuk. Tja, dan ga je niet aan de cola. 's Avonds weer in het restaurant gegeten. Tot onze aangename verrassing geen buffet vanavond en veel minder gasten dan gisteren. Omdat we gehoord hebben dat er hier vooral kip met rijst en bonen wordt gegeten tot het je neus uitkomt bestellen we waar mogelijk iets anders en dat lukt nog aardig. Daarna op ons balcon heerlijk zitten lezen. 's Nachts heeft het behoorlijk geregend. Het klimaat is hier sowieso vochtig; op de tegels in de hotelkamer kun je schaatsen op je slippers en kleren zijn allemaal een beetje klam.

Foto selectie

De route