Cuba 2010

Cuba here we come!

Na enige vertraging doordat een passagier op Schiphol was geweigerd en zijn koffer van boord moest, vertrokken vanaf Schiphol. Zo'n 9,5 uur vliegen, maar met wat lezen, slapen en tv kijken vliegt dat voorbij. Aanvliegen op met een grote bocht Cuba aan het eind van de middag is prachtig. Eenmaal geland stopte de piloot en liet ons weten dat er rommel op de baan lag, die eerst moest worden weggehaald.

Lees meer: Cuba here we come!

First stop: Havana

Lekker geslapen en onbeten bij het tentje hier tegenover, zoals je er veel ziet; je zit buiten, maar wel overdekt. Ons vakantie Spaans is nog een beetje roestig, maar mensen spreken wel een beetje Engels en met vriendelijk lachen kom je er ook. Nu even in het licht Habana Vieja bekeken. Ons hotel staat in de gerenoveerde oude stad, die grotendeels autovrij is. Prachtige gebouwen, maar ook veel in de steigers of behoorlijk vergaan.

Lees meer: First stop: Havana

Valle de Vinales

Gisteravond in het hotel gegeten, bleek buffet te zijn. Veel mensen en voor ons niet altijd herkbaar wat je op je bord schept, maar we zijn makkelijke eters. De volgende dag met de auto erop uit om de omgeving te bekijken. Kaarten zijn weinig gedetailleerd en er staat nauwelijks iets aangegeven. Kwestie van op de gok en op gevoel. Uiteindelijk hebben we de Mogote Dos Hermanas bekeken, een muurschildering op een rots van kalksteen.

Lees meer: Valle de Vinales

Van Vinales naar Las Terrazas

Na een vroeg ontbijt op weg naar de Cuava de los Portales, een must-see volgens de Lonely Planet. De weg ernaartoe was minstens zo interessant als de grot zelf; maximaal 30 km/uur gereden maar meestal stapvoets vanwege de enorme kraters in het asfalt. Onderweg werd er behoorlijk naar ons gezwaaid, blijkbaar zijn toeristen hier niet de gewoonste zaak van de wereld. In La Palma heen en weer gereden, maar met geen mogelijkheid konden we de weg vinden.

Lees meer: Van Vinales naar Las Terrazas

Van Las Terrazas naar Varadero

Gisteravond heerlijk gegeten bij El Romero, een klein restaurantje, maar helemaal vol met toeristen, omdat het in de Lonely Planet vermeld staat. Prachtig opgemaakte vegetarische gerechten, was heerlijk. Na het ontbijt zouden we Las Terrazas uitrijden. We zagen echter bij de Canopy Tour mensen staan, dus even gaan vragen of wij dit ook konden doen. En dat kon, dus in een tuig gehesen en met helm op in een busje de berg op.

Lees meer: Van Las Terrazas naar Varadero

Foto selectie

De route